Maadevahetuse prokuröre tunnustati tiitliga

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene maadevahtuse protsessi istung. Esireas prokurörid Inna Ombler ja Laura Feldmanis. Tagareas vasakult Ester Tuiksoo, kaitsjad Raivo Laus ja Viktor Särgava, advokaat Maria Mägi, Tullio Liblik, Tarmo Pedjasaar ja Jüri Leppik.
Esimene maadevahtuse protsessi istung. Esireas prokurörid Inna Ombler ja Laura Feldmanis. Tagareas vasakult Ester Tuiksoo, kaitsjad Raivo Laus ja Viktor Särgava, advokaat Maria Mägi, Tullio Liblik, Tarmo Pedjasaar ja Jüri Leppik. Foto: Mihkel Maripuu

Eilsel prokuratuuri 96. aastapäeval tunnustati aasta prokuröri tiitliga riigiprokuröre Inna Omblerit ja Laura Feldmanist, kes esindasid riiklikku süüdistust selle aasta suvel jõustunud süüdimõistva otsusega lõppenud maadevahetuse kriminaalasjas. 

Riigi peaprokuröri Lavly Perlingu sõnul oli tegemist äärmiselt keerulise ja mahuka kriminaalasjaga. «Tegemist oli ka riiklikult prioriteetse korruptsioonikuriteo süüdistusega, milles riikliku süüdistuse esindamine eeldas prokuröridelt neile esitatavate keskmisest kõrgemate nõudmiste täitmist,» ütles Perling.

Lavly Perling lisas, et nii kohtueelse kui ka kohtumenetluse ajal oli nimetatud kriminaalasi avalikkuse terava tähelepanu. Seega tuleb hinnata ka prokuröride kõrget stressitaluvust mitme aasta kestel toimunud kohtuistungitel ja avalikkuse ees.

Lisaks tunnustas riigi peaprokurör prokuröre, kelle töötulemused olid 2014. aastal eriti silmapaistvad. Ära märgiti Põhja ringkonnaprokuratuuri narko-, organiseeritud ja raskete kuritegude osakonna ringkonnaprokurör Ainar Koik,  Põhja ringkonnaprokuratuuri majandus- ja korruptsioonikuritegude osakonna ringkonnaprokurör Stella Veber, Põhja ringkonnaprokuratuuri narko-, organiseeritud ja raskete kuritegude osakonna ringkonnaprokurör Rita Siniväli, Lõuna ringkonnaprokuratuuri II osakonna ringkonnaprokurör Marek Vahing, Lõuna ringkonnaprokuratuuri I osakonna prokuröri abi Margit Pärn, Lääne ringkonnaprokuratuuri Pärnu osakonna prokuröri abi Pille Juhkov ja Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kalmer Kask.

Prokuratuuri aasta ametniku tiitli pälvis Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina, kelle professionaalsus ja kohusetundlikkus on taganud, et kriminaalmenetluste kohta jõuab avalikkuseni tasakaalustatud ja täpne informatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles