Riigikantselei soovib Eesti lipule oma mobiilirakendust

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp Pika Hermanni tornis
Eesti lipp Pika Hermanni tornis Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikantselei on saatnud mitmele ettevõttele ettepaneku, et 1. detsembriks võiks välja töötada äpi, mis tutvustaks interaktiivselt Eesti lipu kasutamise korda.

Eesti lipu kasutamise kord on sätestatud seadustega (põhiseadus, Eesti lipu seadus, reklaamiseadus, kaubamärgiseadus, karistusseadustik). Lipu kasutamise lihtsustamiseks soovib riigikantselei välja töötada mobiiltelefoni rakenduse, mis tutvustaks interaktiivselt lipu kasutamise korda ning oleks abiks lipu heiskajatele.

Riigikantselei sümboolikanõuniku hinnangul peab olema äpi ülesehitus võimalikult lihtne ning välimus soliidne. Peamine eesmärk rakenduse loomisel oleks jõuda võimalikult laia tarbijaskonnani, et teavitustöö oleks tõhus. Rakendus peaks endas hõlmama praktilist infot lipu kasutamise kohta. Rakendus võiks esitada ka Eesti lipu aabitsa sisu. See sisaldaks selgitusi, mis on lipu ja vimpli kasutamise vahe, kuidas kasutada lippu leinalipuna, mida teha vananenud lipuga jne. Lisaks võiks seal olla võimalus teada saada lipu proportsioone ja vastavust lipumastile, millise pikkusega lipumast valida lähtudes asukohast. Programm võiks küsida ka infot lipuheiskamise paiga kohta, seejärel lipuheiskamise vajaduse kohta ning lõpuks paigutab ja järjestab lipud vastavalt oludele ja vajadustele.

Samuti annaks mobiilirakendus märku lähenevast tähtpäevast ja annaks võimaluse lisada meeldetuletus oma isiklikeks tähtpäevadeks.

Oma pakkumise esitas riigikantseleile ka ettevõte Mobile Digital OÜ, mille arendusjuht Peep Paum ütles, et ei ole veel tagasisidet saanud. Tema sõnul uuris riigikantselei esialgu, kui palju pakkujaid oleks ja millise hinna eest ollakse valmis tööd tegema.

Paumi sõnul maksab rakenduse loomine ühele platvormile umbes 10 000, ent hind kõigub sõltuvalt sellest, mitmele mobiiliplatvormile rakendus tellitakse ning kui keeruline on selle loomine. Riigikantselei nõudmisi pidas Paum keskmisteks.

Riigikantselei sooviks, et rakendus valmiks 1. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles