Kimi Jong-ili kunagine ihukaitsja: Kim jong-un on isast julmem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi dünastia kolmas põlvkond ehk Kim Jong-un.
Kimi dünastia kolmas põlvkond ehk Kim Jong-un. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea diktaatori Kim Jong-uni isa Kim Jong-ili kunagine ihukaitsja Lee Young-guk rääkis CNNile antud intervjuus, et tema arvates on poeg isast julmem.

«Kim Jong-un otsustas tappa oma onu, keda isegi tema isa Kim Jong-il polnud tappa käskinud,» rääkis Lõuna-Koreasse põgenenud kunagine ihukaitsja.     

Põhja-Korea teatas diktaatori mõjuka onu Jang Song-thaeki hukkamisest eelmisel aastal.

«Kui võim läks kolmanda põlvkonna kätte, siis muutus see üha jõhkramaks. Kim Jong-un on tekitanud lojaalsuse, kuid see on võlts ja põhineb valedel,» jutustas Kimi dünastia endine ihukaitsja.

Lee Young-guk rääkis, et Kim Jong-il saatis ühe kõrge ametniku koonduslaagrisse, kus ta ka suri. Mehele pandi süüks riigijuhi privaatlifti ja tuhatoosi kasutamist.    

Lee Young-guk püüdis põgeneda Lõuna-Koreasse 1999. aastal, kuid ta võeti kinni ja saadeti viieks aastaks poliitvangide laagrisse. Oma sõnul kannatas ta nälga ja pidi taluma seal ka piinamisi. Tal õnnestus naaberriiki põgeneda aga hiljem.  

Lõuna-Korea teatas mõni nädal tagasi, et Põhja-Koreas on sel aastal hukatud 50 tippametnikku või kõrget sõjaväelast. Neile pandi pahaks näiteks Lõuna-Korea seebiooperite vaatamist, pistise võtmist või naistega sehkendamist.

Paljud hukatud kuulusid Kimi onu Jang Song-thaeki lähikonda. Oletatakse, et Kim Jong-un tahab vabaneda opositsioonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles