Riigikantselei otsib maa-ametile uut juhti

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikantselei
Riigikantselei Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikantselei kuulutas välja avaliku konkursi, et leida maa-ametile suvel riigikohtu otsusega maadevahetuse süüasjas pistise võtmises lõplikult süüdi mõistetud ja ametist vabastatud Kalev Kanguri asemele uus peadirektor.

Peadirektori kandidaadilt oodatakse teenistusülesannete täitmiseks piisavat juhtimiskogemust, haridust ja inglise keele oskust ning avaliku teenistuse tippjuhtide kompetentsimudelile vastavaid kompetentse rõhuasetusega strateegilisele ning inimeste ja protsesside juhtimisele, teatas riigikantselei.

Kandidaadil tuleb esitada kandideerimisdokumendid ning essee maa-ameti strateegilistest valikutest lähiaastatel ja juhi rollist nende elluviimises hiljemalt 10. detsembriks tippjuhtide valikukomisjonile.

Maa-ameti peadirektori nimetab ametisse keskkonnaminister ministeeriumi kantsleri ettepanekul. Seni täidab maa-ameti juhi ülesandeid peadirektori esimene asetäitja Raivo Vallner.

Maa-ameti eelmise peadirektori Kalev Kanguri vabastas keskkonnaminister ametist tänavu juulis pärast riigikohtu otsuse jõustumist, sest tahtliku kuriteo eest karistatud inimesed ei saa avalikus teenistuses töötada. Tema teenistussuhe oli peatatud juba alates 2006. aasta oktoobrist.

Riigikohtu kriminaalkolleegium tunnistas juuni lõpus maadevahetuse kriminaalasja osalised altkäemaksu võtmise ja andmise asemel süüdi pistise võtmises ja andmises, kuid jättis ringkonnakohtu mõistetud karistused muutmata. Ainsana lõpetati kriminaalmenetlus menetluse mõistliku aja möödumise tõttu ettevõtja Einar Vettuse suhtes.

Riigikohus luges tõendatuks, et Villu Reiljan, Kalev Kangur ja Ester Tuiksoo võtsid oma ametiseisundi kasutamise eest vara või nõustusid seda vastu võtma tulevikus. Vara andsid või lubasid neile anda Tullio Liblik ja Tarmo Pedjasaar, samuti Toomas Annus, kes tegutses aktsiaseltside Merko Ehitus (praegune Järvevana) ja E.L.L. Kinnisvara huvides.

Kanguri lõplikuks karistuseks jäi riigikohtu otsuse kohaselt neli aastat, kolm kuud ja 11 päeva vangistust viieaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles