Lehtsaar: homod ei vaja privileege

Juhan Mellik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alo Raun

Teoloogi ja endise Tartu Ülikooli rektori kohusetäitja Tõnu Lehtsaare hinnangul ei vaja homod ühiskonna muutuvate väärtuste taustal erikohtlemist.

«See, kui inimestel on homode suhtes oma arvamus, ei tähenda sallimatust nende suhtes,» rääkis Lehtsaar Postimees.ee’le.

Tema hinnangul pole probleem ebatolerantsus, vaid ühiskonna üldine võime ajaga sammu pidada.

«Probleemi telg on see, et maailm muutub kiiresti ja kui me tahame muutustega kaasas käia, peaksime nendega kompleksselt tegelema, mitte looma ühele ilmingule privilegeeritud seisust.»

Lehtsaare väitel on traditsioonilisele perekonnamudelile vastanduvaid või sellest erinevaid kooseluvorme Eestis kümmekond. «Ahelabielu, mitmikabielu, külalisabielu,» loetles ta.

Teoloogi sõnul on homoseksuaalid vaid üks ilming sellest reast. «Kui Euroopas tungib islam peale, miks me ei tegele sellisel juhul mitmenaisepidamisega?» küsis ta.

«Traditsioonilise peremudeli lammutamise taustal peaksime vaatlema protsessi kogu tema mitmekülgsuses,» lausus Lehtsaar.

Tänases Postimehes kritiseeris Kunstiakadeemia professor Katrin Kivimaa justiitsministeeriumi otsust jätta samasooliste partnerlus seadustamata.

Kivimaa küsis, kas ei oleks aus tõele otsa vaadata ning tunnistada, et Eesti ühiskond pole nii salliv ega mõistev, kui seda välismaailmale reklaamitakse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles