Riigikantselei soovib Stenbocki maja sissepääsu turvalisemaks muuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stenbocki maja Toompeal.
Stenbocki maja Toompeal. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikantselei ootab Tallinna kultuuriväärtuste ametilt nõusolekut, et ehitada Stenbocki maja sissepääs senisest oluliselt turvalisemaks.

«Politsei- ja piirivalveamet ning kaitsepolitsei on teinud ettepanekud vabariigi valitsuse hoone füüsilise kaitse meetmete tõhustamiseks. Tulenevalt ettepanekutest Stenbocki maja sissepääsu turvalisemaks muutmiseks on vajalikud ümberehitustööd vestibüülis ja koridoris,» kirjutas riigikantselei kultuuriväärtuste ametile ning palus ühtlasi kooskõlastust sissepääsuala ümberehituseks.

Ümberehituse käigus rajatakse ooteruumi 3 ruutmeetri suurune käimla ning lammutatakse mõned vaheseinad nii ooteruumis kui ka koridoris. Interjööris on plaanis rakendada märkimisväärsel hulgal kuulikindlat klaasi. Ka 12,5-ruutmeetrine valveruum eraldatakse vestibüülist kuulikindla klaasiga, millesse on integreeritud kuulikindel dokumendilüüs. Pressiruumi ja koridori vahel võetakse lahti praegu kinnimüüritud ava, millesse paigaldatakse uks. Koridor muudetakse suuremaks ja koridori hakkab vestibüülist edaspidi eraldama kõrge turvalisusega läbipääsulüüs. Vestibüüli ja ooteruumi vahele paigaldatakse metallidetektorvärav ja pagasi läbivalgustusseade. Ooteruumi ja vestibüüli vahele paigaldatakse kuulikindlad uksed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles