Külavanemad likvideerivad koos tormikahjustusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormikahjud
Tormikahjud Foto: Margus Ansu

Homme saab Harjumaal Mustjões kokku 120 Eesti külavanemat, et vahetada kohaliku elu edendamise ideid, kolme päeva jooksul aidatakse ühiselt korda teha ka tormist räsitud Mustjõe kant.

Üle-eestiline külavanemate suvekool algabki ühistalgutega Mustjõe kõrtsitalus, kus pühapäevased tormituuled räsisid suvekooli toimumiskohta, jättes maha hulgaliselt murdunud puid.

«Külades on ikka üheskoos raskustest üle saadud ning osalejate abi kohapealsete kahjustuste likvideerimisel on igati loogiline. Ühine töö on sellisele kokkutulemisele väga hea algus,» ütles suvekooli projektijuht Külli Vollmer.

Kohaletulijad saavad tutvustada oma küla tegemisi, vaadata teiste põnevaid algatusi, osaleda vaidlustes ja aruteludes, lüüa kaasa ühistegevustes. Reede on meisterdamise ja kontaktide loomise päev, laupäev koostöö ja kaasamise ning pühapäev avastamise päev.

Suvekooli korraldab Eesti Külaliikumine Kodukant, toimumist rahastavad Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja põllumajandusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles