Sõtnik tajub umbusku vähemuste vastu

Juhan Mellik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Sõtnik.
Olga Sõtnik. Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogu keskfraktsiooni liikme Olga Sõtniku sõnul on Eestis vähemuste vastu võrdlemisi selgelt tajutav umbusklik ja pigem negatiivne hoiak.

Sõtnik on seisukohal, et nähtuse põhjus ei seisa niivõrd sallimatuses ühe konkreetse grupi vastu kui ühiskonna üleüldistes hoiakutes ja kalduvuses umbusaldada seda, mis on väljakujunenud normidest erinev.

«Arvan, et tolerantsusele tuleks läheneda laiemalt ning käsitleda seda koos ühiskonna kihistumise ja teiste sotsiaalsete probleemidega,» sõnas ta.

Sõtnik lisas, et ühiskonna diskrimineeriva hoiaku tõttu võivad paljud inimesed jääda kõrvale tööturult või katkestada haridustee, hoolimata oma vaimsetest võimetest ja annetest.

«Seetõttu on majanduslik edu ja sallivus omavahel seotud,» märkis ta.

Eilses Postimehes kritiseeris Eesti Kunstiakadeemia professor Katrin Kivimaa justiitsministeeriumi otsust jätta samasooliste partnerlus seadustamata.

Kivimaa küsis, kas ei oleks aus tõele otsa vaadata ning tunnistada, et Eesti ühiskond pole nii salliv ega mõistev, kui seda välismaailmale reklaamitakse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles