Tasuliseks muutunud parklas tehakse iga päev paar trahvi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepa keskuse parklas muutus parkimine suvel tasuliseks. Parkimiskellaga saab esimese tunni seal siiski parkida ilma raha välja käimata.
Lepa keskuse parklas muutus parkimine suvel tasuliseks. Parkimiskellaga saab esimese tunni seal siiski parkida ilma raha välja käimata. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Pärnu kesklinnas Lepa keskuse juures hiljuti Pärnu kesklinna esimeseks tasuliseks muutunud eraparklas kirjutab parkimiskorraldaja rikkujatele päevas välja keskmiselt paar-kolm trahvi.

Lepa keskuse parkla muutus tasuliseks pärast Säästumarketi avamist.

Lepa keskuse tegevjuhi Toomas Õuna sõnade kohaselt muudeti parkimine keskuse ees tasuliseks seetõttu, et turul ja hambapolikliinikus käivad linlased kippusid parklat ummistama ja kaubakeskuse külastajad pidid oma sõidukile muu koha leidma.

Pärast parkimiskorra muutmist on Õuna jutu järgi pilt muutunud. „Nüüd on ruumi,“ märkis ta. „Samal ajal ei saa öelda, et me kellelegi liiga oleksime teinud. Ümberkaudsetel tänavatel on parkimine tasuta.“

Pärnu kesklinna ainsas eraparklas parkimist korraldava EuroPark Estonia OÜ Pärnu esinduse projektijuhi Helina Simbergi sõnutsi väljastab parkimiskorraldaja päevas rikkujatele keskmiselt paar-kolm leppetrahvi nõuet. Parkijaid on tema andmetel igapäevaselt 400-500.

Simbergi jutu järgi on EuroPark paigaldanud parkimisala algustesse ja parklasse piisavalt palju infotahvlid, mis peaks tagama sõidukijuhile parkimistingimustest põhjaliku ülevaate. „Infotahvlitel on tähistatud parkimistasu suurus ja tasulise parkimise kestus ning sealt leiab mobiilside vahendusel parkimise juhendi, et parkimine oleks võimalikult lihtne ja arusaadav,“ lisas Simberg.

Kui parkimiskorraldaja leiab parkimistingimuste vastu eksija, väljastab ta hea tava kohaselt leppetrahvi nõude alles pärast parkimisalale saabumist keskeltläbi 10-15 minuti möödumisel, sest eelnevalt kontrollib parkimiskorraldaja kõiki sõidukeid ja alles siis suundub parkimiskorra vastu eksinud sõidukite juurde, selgitas Europark Estonia Pärnu piirkonna projektijuht parkimisereeglite kontollijate tööpõhimõtteid.

„Nüüdseks on inimesed ja eelkõige kaupmehed uue korraga harjunud ja on rahul, et Lepa keskuse juures on alati võimalik leida vaba parkimiskoht ostude tegemiseks,“ märkis Simberg.

Parkimine Lepa kaubakeskuse juures asuvas parklas muutus tasuliseks mais pärast majas asuva Säästumarketi avamist. Tasulise parkimise aeg on seal iga päev 8-19. Esimene tund on parkimiskella kasutamisel tasuta, edasine tasu on kümme krooni tund.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles