Itaalia kaablitootja investeerib 40 miljonit endisesse Nokia tehasesse

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veealuse kaabli rullid kaablipaigalduslaeva pardal.
Veealuse kaabli rullid kaablipaigalduslaeva pardal. Foto: 50Hertz Offshore GmbH

Itaalia kaablitootja Prysmian investeerib 40 miljonit endisesse Nokia kaablitehasesse Pikkalas Soomes, kus on plaanis toota merealuseid kõrgepingekaableid.

Prysmian ostis endise Nokia kaablitehase kaks aastat tagasi, kulutades esialgseks investeeringuks 40 miljonit eurot. Nüüd on plaanis investeerida teist samapalju, et seadistada tehas täielikult merekaablite valmistamiseks, teatas ettevõte.

Prysmiani investeeringu taga on ettevõtte mais sõlmitud 730 miljoni eurone leping Saksa arendajaga 50Hertz Offshore GmbH, mille kohaselt Prysmian konstrueerib, koostab ja paigaldab kaabliühendused rajatavasse avamere tuuleparki Adlergrundil, Saksa ranniku lähedal Läänemeres.

Seitsme miljardi euro suuruse aastakäibega Prysmianile kuulub 91 kaablitehast 50 riigis, nende hulgas ka Eesti kaablitootja Draka Keila Cables, mille viimase kolmandiku aktsiaist ostis ettevõte tänavu suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles