Leivaliit: lähiajal tõuseb leiva hind

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leivad
Leivad Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Leivaliidu teatel leiva ja teiste pagaritoodete hind lähiajal tõenäoliselt tõuseb, sest aastaid on seda samal tasemel hoitud ainuüksi tööjõukulude kokkuhoiu arvel.

Leivatootjate hinnangul jääb hinnatõus suure tõenäosusega 10-20 protsendi vahele.

Viimastel aastatel ei ole leiva hind tõusnud, hoolimata tootmiskulude suurenemisest, mille põhjustasid kütuse- ja elektriaktsiiside ning käibemaksu tõus, teatas leivaliit. Leiva hinda on aidanud suures osas hoida kokkuhoid tööjõukulude pealt.

Leivaliidu tegevdirektori Arnold Kimberi sõnul on jahu hinna võimaliku tõusu järel leiva ja teiste pagaritoodete hinna tõus kahjuks vältimatu. «Kui nüüd veskid tõstavad jahu hinda, ei ole enam pääsu, ka pagarid peavad hinda tõstma,» rõhutas Kimber.

Kimber tõdes, et kuigi leiva hinna tõus on tarbijale ebamugav, on selles siiski ka midagi positiivset. «Eestis on pikaaegne rukkileiva valmistamise ja söömise traditsioon ja hinnatõus tagab selle jätkumise,» ütles Kimber. «Tarbijale on oluline kodumaiste leivatoodete kõrge kvaliteet ja lai valik ning pagarid tahavad seda ka edaspidi pakkuda,» lisas ta.

Eestis toodetakse iga päev üle 80 tonni ligi 70 erinevat sorti rukkileiba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles