Ülemiste keskus tõi lähiparklatest kliente kohale eribussiga

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskus: avamise peo seltskond
Ülemiste keskus: avamise peo seltskond Foto: Viktor Burkivski

Eelmisel nädalavahetusel parkimisprobleemide pärast piinlikkust tundnud Ülemiste keskus kavandas selleks nädalavahetuseks tõelise suuroperatsiooni. Lähedalasuvate parkimisplatside vahele pandi käima eribussid ja parkimisel abistasid liiklusreguleerijad.

Ülemiste keskuse külastajatel oli sellel nädalal võimalus tasuta parkida lähedal asuvatele parkimisplatsidele, mis vähendas parkimisega seonduvaid probleeme. Seitsmesaja meetri kauguselt vedasid ostumekasse kliente eribussid. Tegemist on pilootprojektiga, mida plaanitakse jätkata esialgu jõuludeni.

«Jäime esimese proovimisega rahule. Ise parklas käies ma see nädal massiliselt ringi tiirutavaid autosid ei näinud,» sõnas Ülemiste keskuse direktror Guido Pärnits.

Keskuse direktori sõnul liikusid spetsiaalsed bussid kümne minutilise intervalliga ning see oli piisav, et inimesed ei peaks külmetama. «Keskmine ooteaeg oli ligikaudu 5 minutit, mis oli kindlasti vähem, kui mõni inimene parkimiskohta otsis,» ütles Pärnits.

«Kuna tegemist oli uue lahendusega, siis iga parkla sissepääsu juures olid Europarki inimesed, kes aitasid juhendamisega.  Saba tekkides juhendati viisakalt inimesi kaugemal asuvasse parklasse,» selgitas Pärnits parkimiskorraldust.

Hoolimata probleemidest parkimisega eelmisel nädalal, oli sellel nädalavahetusel külastajaid ligikaudu 10% rohkem. Külastajate arv jäi keskuse väitel nädalavahetusel 25 000 inimese raamidesse. «Me ei ole 100% arvus veendunud, kuid loendurid andsid sellise tulemuse. Ostude arv oli kuskil üle 30 000, mis on külastaja arvuga võrreldes hea näitaja,» kommenteeris Ülemiste keskust saatnud edu direktor Pärnits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles