Perede ja laste nõuandekeskus pidi osa toetusest riigile tagasi maksma

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Priit Simson

Sotsiaalministeerium tegi MTÜ Perede ja Laste Nõuandekeskuse kuluaruannete suhtes järelkontrolli, mille tulemusena oli MTÜ kohustatud riigile tagasi maksma kokku 15 710,55 eurot.

Sotsiaalministeerium toetas MTÜ Perede ja Laste Nõuandekeskust, kes näiteks töötas välja lapse heaolu hindamisjuhendi ja lastekaitsetöötajate juhendmaterjali. Lisaks korraldati lastekaitsetöötajatele seminare ja koolitusi.

Kevadel otsustas ministeerium MTÜ kontrollimiseks viia läbi auditi, ent puudusi ei leitud.

Suve lõpus alustas sotsiaalministeeriumi kantslerina tööd Marika Priske, kelle eestvedamisel viidi läbi MTÜ suhtes täiendav kontroll. Nimelt selgus lepingute ja aruannete esmase analüüsi käigus, et nendes sisalduv teave ei ole toetuse kasutamise korrektsuse hindamiseks siiski piisav.

Sellest tulenevalt kontrollis siseaudiitor täiendavalt lepingute täitmise aruandeid koos seonduvate kuludokumentidega.

Järelkontrolli tulemusena avastati MTÜ raamatupidamises mitmeid eksimusi. Näiteks oli ebaõige koolitusega kaasnevate kulude kajastamine. Kontrolli tulemusena esitas ministeerium keskusele nõudekirjad mittesihipäraselt kasutatud toetuse tagasimaksmiseks summas 15 710.55 eurot.

MTÜ üks juhatuse liige Ellen Vimberg kinnitas, et raha on juba tagasi makstud. Samuti on MTÜ vahetanud raamatupidajat.

Sotsiaalministeeriumist kinnitati, et ministeerium on täiustanud auditi läbiviimise korda, et eksimused enam märkamatuks ei jääks. Vimberg nentis, et varem ei olnud ministeeriumis inimest, kellega kooskõlastada seda, kui projekti elluviimisel midagi muutus, nüüd olevat see inimene olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles