Vaata, kas sinu valdkonnas oodatakse palgatõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palk
Palk Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Palgatõusu võivad oodata järgmisel poolaastal õigusala-,  turva-, toitlustuse- ning infotehnoloogia valdkonna töötajad, kus palku kavatseb lähitulevikus tõsta üle 45 protsendi tööandjatest. 

 «Palgaralli on võrreldes eelmiste aastatega küll mõnevõrra jahenenud, langedes 2012. aasta tasemele, kuid on jaotunud sujuvamalt laiali erinevate valdkondade vahel ning suurenenud on konkurentide palgasurve,“ kommenteerib uuringut CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt nende uuringut pressiteates.  

30,3 protsenti tööandjatest kavatseb oma töötajate palku tõsta mitte enam kui kümme protsenti. Eelmisel aastal oli sama näitaja 30,5 protsenti. Enam kui 10 protsendilist palgatõusu plaanib aga 5,6 protsenti vastanutest ning võrreldes eelmise aasta näitajaga (7,6 protsenti) on optimistlikum palgatõusuplaan vähenenud kiiremini.

Võrreldes eelmise aastaga on kasvanud ka konkureerivate ettevõtete surve, mis peegeldab tööturul töötajate üleostmist. Kõige optimistlikumate palgatõusu plaanidega on õigusala/turva (53,8 protsenti), toitlustuse (45,9 protsenti) ning infotehnoloogia (44,8 protsenti) valdkonna tööandjad.

»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles