Üldplaneeringud pidurdavad Nursipalu harjutusväljaku tegemist

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased lahinglaskmistel..
Kaitseväelased lahinglaskmistel.. Foto: Toomas Huik.

Kuperjanovi pataljoni murelapseks oleva Nursipalu harjutusväljaku planeerimine seisab Rõuge ja Sõmerpalu valla üldplaneeringu koostamise taga, teatas kaitseministeerium.


«Hetkel on käimas Rõuge ja Sõmerpalu valla üldplaneeringute koostamine ning edasised protsessid harjutusvälja arendamisel sõltuvad eelkõige üldplaneeringutest,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet Võrumaa Teatajale.

Tema kinnitusel on ministeeriumil lähiajal kavas tähistada harjutusväljaku piir piiritähiste ja teadetetahvlitega, rajada põhja- ja pinnavee seirepuurkaevud ning paigaldada harjutusvälja lähedusse esimene müramõõtur.

Viimasega on Kuimeti sõnul võimalik objektiivselt hinnata harjutusväljal tekkiva müra tegelikku mõju, et saaks hiljem täpsemalt vaadata, kas, kus ja milliseid kompensatsioonimehhanisme rakendada.

Suurematest investeeringutest saab Kuimeti sõnul täpsemalt rääkida pärast Rõuge ja Sõmerpalu valla üldplaneeringute kehtestamist.

Lisaks kulutab ministeerium peagi viis miljonit krooni Sänna tee remondiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles