Ameerika kultuuriatašee vaimustus Anu Raua loomingust

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu raud näitab Ameerika kultuuriatašeele Caitlyn Kimile oma tööd.
Anu raud näitab Ameerika kultuuriatašeele Caitlyn Kimile oma tööd. Foto: Ameerika saatkond

Teisipäeval Viljandimaa visiiti alustanud  Ameerika Suursaatkonna Eesti esinduse kultuuri- ja pressiatašee Caitlyn Kim külastas täna Heimtali mõisakooli ning kohtus Heimtali muuseumis vaibakunstnik Anu Rauaga. 

Suursaatkonna esindust saatis Heimtalis Viljandi maavanem Erich Palm. Üheskoos tehti tutvust Heimtali ringhoones asuva spordikompleksi- ja  renoveeritud mõisahoonega, söödi koolilõunat ning seejärel kohtuti muuseumis Anu Rauaga.

Caitlyn Kim nägi külastuse käigus sõbralikku ja looduslähedast koolikeskkonda ning tunnustas eesti koolisüsteemi, mis võimaldab õpilastele tervislikku ning maitsvat lõunat pakkuda.

Üllatusi pakkusid nii heal tasemel ja -tehnikaga sisustatud maakooli õppeklassid kui ringhoones asuvad raamatukogu ning spordisaal.

Heimtali muuseumis näitas tekstiilikunstnik Anu Raud külalisele ainulaadseid tekstiile ja – käsitööd, mis jätsid sügava mulje. Ühtlasi kutsus kunstnik suursaatkonda oma homme Viimsis avatavale näitusele.

Viljandi maavanem Erich Palmi sõnul on meil mõnikord kohe hädasti vaja külalisi, sest muidu ei ole kedagi, kes tuletaks meile meelde olulisi väärtusi, mida aja jooksul liiga iseenesestmõistetavaks oleme pidama hakanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles