Ivi Normet: meedikute palgatõus võib olla ebaõiglane teiste sektorite suhtes

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet tõdes, et riikliku lepitaja juures kokku lepitud tervishoiutöötajate palganumber võib olla ebaõiglane teiste valdkondade töötajate suhtes.

«Kuigi see number, mis meil praegu on laual, võib olla ebaõiglane teiste sektorite suhtes, julgen väita, et ükski teine sektor ei ole praegu Soome palgataseme surve all niimoodi, nagu on tervishoiusektor,» ütles Normet meditsiiniuudiste portaalile med24.ee, tõdedes, et Soome tervishoid pakub väga lähedal palju paremaid võimalusi.

Kuigi Normet kinnitas, et tõus on mõistlik, lisas ta, et see käib riigile praegu siiski üle jõu ja tähendab, et raha tuleb leida millegi muu arvelt. Ta lisas, et kuigi tööandjad ja töövõtjad on riikliku lepitaja pakutud kompromisstasemega nõus, on seal rida kohustusi haigekassale ja ministrile.

Tervishoiutöötajate ja tööandjate vahel sõlmitud eelkokkuleppe järgi soovitakse alates 2015. aasta jaanuarist arsti minimaalseks tunnitasuks 9 eurot, õe puhul 5 ning hooldaja puhul 3 eurot tunnis. 25. novembril toimuval haigekassa nõukogu koosolekul arutatakse tervishoiutöötajate palgatõusu võimalikke variante.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles