Kinnisvaraekspert: üksi jäänud pensionärid kolivad kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on toimunud ja toimub tulevikus järjest enam tehinguid, mille osapool on üksik pensionär, kes müüb oma suurema korteri maha, et kolida sõbrannaga kokku elama.

Vahteri sõnul on keskmisest 350-eurosest vanaduspensionist 2-toalist korterit väga keeruline üleval pidada ning ka pelgalt ühetoalise tüüpkorteri kommunaalid maksavad talvel sada eurot.

«Päris tihti aitavad lapsed oma pensionäridest vanemate kodukulusid katta ja see on asi, millega võiks arvestada,» lisas Vahter.

«Üksi jäänud pensionärid peavad kõvasti püksirihma pingutama, et hakkama saada ja korterikulude jagamine teise eakaaslasega on hea alternatiiv. Näiteks müüakse üks pind maha ja elatakse edasi koos päris lahedalt ära,» ütles Vahter.

«Pensionäride kommuun-korter oleks Eestis erandlik nähtus, kuid näiteks seda, et kaks sõbrannat kokku kolivad, on juba päris tihti ette tulnud ja paistab, et selline kooselumudel muutub tulevikus veelgi populaarsemaks. Naised on meestest sotsiaalsemad ja avatumad. Mitmekesi koos on elu lõbusam ja täisväärtuslikum,» ütles Vahter.

Vahteri kinnitusel tasub pensionäridel oma suureks jäänud elupaik väiksema, soodsama ja mugavama vastu vahetada. «Nälja piiril üksi suures majas elada pole mõtet, kodu peab teenima inimest, mitte vastupidi,» sõnas Vahter.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles