Maavanem riigigümnaasiumist: astuks sammu tagasi, et saaks mitu edasi?

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva maavanem Alo Aasma kirjutab arvamusloos, et vajadus koolivõrgureformiga maakonnas edasi liikuda on hädavajalik, lausa möödapääsmatu.

"Olukorras, kus saab aina selgemaks, et haridus- ja teadusministeeriumile Paide linna poolt riigigümnaasiumi võimalikuks asukohaks pakutud Posti 12 kinnistu pole siiski vastuvõetav ning Paide linn omakorda ei taha leppida riigigümnaasiumi rajamisega kutsehariduskeskusse ning kutsehariduse Paidest lahkumisega, tuleks kompromissina tulla aasta tagasi kokkulepitu juurde. Vastasel juhul ähvardab ebakindlus riigigümnaasiumi tuleviku ja kogu maakonna hariduselu jätkuda veel teadmata kaua.

HTMi vaatevinklist nõuab Posti 12 suurt investeeringut ning riigi poolt ülalpeetavate ruutmeetrite kasvu, mis on haridusökonoomiliselt ebamõistlik olukorras, kus kutsehariduskeskuses on õpilaste vähesuse tõttu ruume üle. Linnale ei sobi aga lahendus, kus riigigümnaasiumiga täidetakse kutsehariduse investeeringute üledimensioneerimise tõttu tekkinud tühimikku ning kui Paide õppekoha kaotamisega kaotab linn ka kutsehariduskeskuse 250 õpilast ning õpetajaskonna. Niigi on Paide maakonnakeskusena ebasoodsamas olukorras võrreldes Viljandi, Rakvere või Haapsaluga, kus ülikoolide kolledžid ning seal õppivad üliõpilased annavad linnaelule väga palju juurde. Just noored on need, kes hoiavad kinol, teatril kohvikutel ning teistelgi meelelahutusüritustel nö «nina vee peal».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles