Suusahüpete MK-etapil võidutses Saksamaa nelik, soomlased üllatasid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Eisenbichler aitas Saksamaa suusahüppeneliku hooaja esimesel võistlusel poodiumi kõrgeimale astmele.
Markus Eisenbichler aitas Saksamaa suusahüppeneliku hooaja esimesel võistlusel poodiumi kõrgeimale astmele. Foto: SCANPIX

Saksamaal Klingenthalis tehti algust suusahüpete maailma karikasarjaga ning esmalt oli kavas meeskonnavõistlus, kus esikoht jäi publiku rõõmuks koju.

Võidukasse Saksamaa nelikusse kuulusid Markus Eisenbichler, Richard Freitag, Andreas Wellinger ja Severin Freund, kahe vooruga koguti 1098,0 punkti. Teise koha sai 1068,9 punktiga Jaapani meeskond, kus Reruhi Shimizu, Daiki Ito ja Taku Takeuchi kõrval jätkab endiselt võistlemist ka 42-aastane «igiliikur» Noriaki Kasai.

Kolmanda kohaga lõpetas jaapanlastele vaid 7,7 punktiga alla jäänud Norra nelik (Rune Velta, Anders Jacobsen, Anders Fannemel ja Anders Bardal). Neljanda kohaga üllatasid soomlased Jarkko Määttä, Sami Niemi, Anssi Koivuranta ja Lauri Asikainen, kes kogusid 1018,3 punkti ning edestasid napilt samuti esikuuikusse mahtunud ja üle tuhande punkti kogunud Sloveeniat ja Tšehhit.

Homme peetakse Klingenthalis suure mäe individuaalvõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles