Loomaaias pani noor ilves puurist plehku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia ilves
Tallinna loomaaia ilves Foto: Priit Simson

Eile kella poole kolme paiku päeval unustas Tallinna loomaaia talitaja pooleteiseaastase ilvese kuudi ukse lahti ning noor loom otsustas veidikeseks ajaks metsa jalutama minna. Külastajatele ta ohtu ei kujutanud.

Loomaaia direktor Mati Kaal ütles, et ilvese puur on päris metsa servas ning Riia loomaaias sündinud loom otsustaski metsa suunduda. Kaugele ta siiski ei jõudnud, sest loomaaia töötajad lasid talle uinutava pritsi külge ning mõne aja pärast oligi ilves unne suikunud.

«Kõige keerulisem oli aga magama jäänud ilves metsast üles leida, sest ega ta ju kohe pärast pritsi saamist unne suikunud, vaid liikus veel edasi,» selgitas Kaal. «Aga saime ta kenasti kätte ja toimetasime puuri tagasi. Nüüdseks on ilves täielikult toibunud.»

Kaal lisas, et ilves väga ohtlik loom pole. Ohtlikuks võib ta muutuda siis, kui on tupikusse jõudnud ega oska enam midagi edasi teha.

Loomade puurist plehkupanekut tuleb Tallinna loomaaias suhteliselt harva ette.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles