Urmas Klaas: Tartu eelarve keskmes on haridus

Urmas Klaas
, Tartu linnapea (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Klaas.
Tartu linnapea Urmas Klaas. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus andis järgmise aasta eelarve eelnõu linnavolikogule üle. Selle kogumaht on 139 miljonit eurot. Märksõnad, millega linna arengut järgmisel aastal kõige enam puudutava dokumendi kokku võtan, on panustamine haridusse ja turvalisse linnakeskkonda ning meie inimeste väärtustamine.

Tartu on koolide linn. Nii on see olnud ajaloos ja on ka tänapäeval. Üle poole eelarve kuludest on plaanitud hariduse valdkonda, eelkõige koolieelsete lasteasutuste ja põhihariduse rahastamiseks.

Eelarve panustab munitsipaallastehoiukohtade loomisse, rahastab eralastehoide, võimaldab jätkata uue lasteaia ehitamise ettevalmistamist Pepleri tänavale ning Kesklinna lastekeskuse ehitamist eesmärgiga võimaldada lasteaia- või hoiukohad kõigile soovijatele. Oleme jõudmas seisu, kus Tartu suudab igale lapsele pakkuda kohta kas lasteaias või lastehoius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles