Õpilasliit toetab kohustusliku kooliea tõstmist

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolirahu väljakuulutamine Rakveres. Illustratiivne foto.
Koolirahu väljakuulutamine Rakveres. Illustratiivne foto. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) peab vajalikuks kohustusliku kooliea tõstmist 18. eluaastani, kuna liidu hinnangul tuleb motiveerida õpilasi kesk- või kutseharidust omandama.

Õpilasliidu juhatuse esimees Lele Luup kinnitas, et teemat arutati liidus uuesti tänavu suvel. «Põhiline on see, et meie soov oleks, et võimalikud paljud läheksid edasi omandama keskharidust või ametit kutsekoolis, mis suurendaks noorte võimalusi tööturul ja ka igapäevaelus,» ütles Luup.

EÕELi seisukoht on, et tänapäeval ei ole võimalik põhiharidusega toimet tulla, mistõttu on oluline, et õppurid jätkaksid õpinguid. Kohustusliku kooliea tõstmine aitab liidu hinnangul takistada noorte liiga varajast ja ebapiisava ettevalmistusega tööturule sisenemist. Samuti on kohustusliku kooliea tõstmine oluline, et hoida noori kauem haridussüsteemis, mis omakorda suurendab tõenäosust, et noor omandab kõrgema haridustaseme ja kindlustab endale seeläbi parema tuleviku, leiab liit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles