Maailma talendiraport: Eesti on Lätist ja Leedust maas

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipud
Eesti lipud Foto: Aldo Luud

IMD talendiraport vaatleb 60 riigi võimet andekaid inimesi arendada, ligi meelitada ja ümber õpetada, et seal tegutsevatele ettevõtetele vajalikku tööjõudu tagada. Tänavuses raportis oli Eesti 30. kohal edestades napilt Ukrainat ja Kasahstani.   

Esimesel kohal oli tänavu IMD raportis Šveits, teisel kohal Taani ja kolmandal kohal Saksamaa. Soome oli neljas, Läti 23. ja Leedu 29.

Kõige kehvemini läks Eestil valmisoleku indikaatori osas, kus Eesti paigutati 39. kohale. See vaatleb tööjõu kasvu ja tööturul olemasolevaid oskusi. Eriti hinnatakse riigis tegutsevate tippjuhtide kogemusi ja kompetentsi. Lisaks hinnatakse, kas ja kuidas haridussüsteem suudab vastata ettevõtete vajadustele.

Kõige paremini on hinnatud Eesti investeeringuid haridusse, selle näitaja osas on Eesti 15. kohal ning edestab näiteks Kanadat ja Hollandit.

Eesti võimet laiast ilmast talente ligi meelitada hinnati raportis 32. koha vääriliseks. Siinjuures on vaatluse all elamiskulud ja elukvaliteet riigis ja kui suur on ajude väljavool.

IMD on Šveitsis tegutsev ärikool, mida peetakse üheks maailma parimaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles