Tallinn arendab «Pargi ja reisi» võrgustikku

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühissõidukite elektrooniline piletisüsteem.
Tallinna ühissõidukite elektrooniline piletisüsteem. Foto: Toomas Huik

Mitmes Tallinna parklas võetakse kasutusele uudne elektrooniline Pargi & Reisi piletimüügisüsteem. Kõigisse «Pargi ja reisi» parklatesse paigaldatav süsteem võimaldab autojuhtidel, kes ei ole Tallinna elanikud, kuid kasutavad «Pargi ja reisi» parklateenust, ühistranspordis tasuta sõita.

«Süsteem toimib nii, et juht avab parkla tõkkepuu isikustatud rohelise kaardiga, millele peab olema kantud vähemalt 3 eurot. Juhul, kui pärast auto parkimist valideerib juht oma sõidud ühissõidukis ja samal transpordipäeval parklast välja sõidab, on see kõik juhile tasuta,» selgitas abilinnapea Taavi Aas. «Auto väljasõidul parklast avaneb tõkkepuu rohelise kaardiga ja ühissõidukis tasuta sõidu õigus katkestatakse kuni järgmise parkimiseni.»

«Pargi ja reisi» elektrooniline parkimissüsteem kavandatakse välja ehitada selle aasta jooksul lisaks Oru hotelli parklale veel vastavates Kalevi, Pirita, ning Õismäe parklates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles