Öise Lasnamäe uusromantika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebamaine Lasnamäe: ööklubi Alien.
Ebamaine Lasnamäe: ööklubi Alien. Foto: Jaanus Lensment

Kuidas näeb välja reede õhtu Lasnamäel? Juba see küsimus tekitab ühtaegu elevust ja õudusjudinaid. Aga ega muidu teada ei saa, kui tuleb ise kohale minna.

Mati Undi ettenägev pilk jõudis Veiko Õunpuuni ja mõned aastad tagasi kutsuti filmiga «Sügisball» ellu Lasnamäe uusromantism. Noored ihkavad lapsepõlve meenutades tagasi 15-korruselistesse majadesse. Tuua kogukondlike ja kunstiprojektidega Suur-Lasnamäe magalarajooni kultuuri ja kogukonnamelu. Tegelikult eksisteerib Uue Maailma tagurpidi versioon juba ammu. Suvepalavuses leiab pea iga maja juurest kohalikke elu ja õlle üle arutamas. Eesti iibe pärast muretsejad aga teadku, et siinsed mänguväljakud on laste kilkeid täis igal aastaajal.

See on päevane pilt, talvel trööstitum kui soojal ajal. Kuid mis toimub Lasnamäel öösiti? Nõukogude arhitektuur ja kaugus kesklinnast viitab eksootilisusele. Viide Lasnamäe ja Kopli ööelule tekitab inimestes ühteaegu õudusjudinaid ja elevust. Pidutsemine kesklinnast väljaspool peab olema midagi erilist. Aga kuidas ikkagi näeb välja reede õhtu Lasnamäel?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles