Viis tööstust said EASilt investeeringuteks 4,5 miljonit

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-Profiili tootmistsehh.
E-Profiili tootmistsehh. Foto: Peeter Langovits

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) eraldab viiele ettevõttele 4,5 miljonit eurot tööstus- ja tootmisvõimekuse tõstmiseks.

EASi tööstus- ja teenindusettevõtja investeeringu toetusskeemist saavad toetust Saaremaa Lihatööstus, OÜ T-Tammer, VPSA Järvakandi OÜ, AS E-Profiil ja Brenstol OÜ. Kõik projektid peavad olema ellu viidud järgmise aasta augustiks, teatas sihtasutus.

«Kõik viis ettevõtet panustavad märkimisväärselt Eesti ekspordivõimekuse tõstmisse. Sealjuures on hea meel tõdeda, et neli ettevõtet viiest tegutseb väljaspool Tallinna, luues töökohti kohalikele elanikele,» selgitas EASi juhatuse liige Indrek Kaju.

Suurinvestori toetus, mille peamine sihtgrupp on suured tööstusettevõtted, on üks osa tööstus- ja teenindusettevõtja investeeringu toetusskeemist. Toetuse edasine eraldamine on praegu raha lõppemise tõttu lõpetatud, kuid EASi teatel on võimalus toetusmeede taasavada kui lisandub eelarveraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles