Piparmündised ja sidruni-tšillised trühvlid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk

Natuke küpsetamist, pisut purustamist, veidike segamist ning valmis need ongi – jõulutrühvlid, mis rõõmustavad oma piparmündise värskuse või sidruni-tšillise teravusega.

  • 300 g piparmündiga või sidruni-tšilli piparkoogitainast
  • 150 g toasooja võid
  • 2 tl mett
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • naturaalset kakaopulbrit

Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks tainaringiks ning küpseta ahjus 175 kraadi juures seni, kuni piparkook on valmis*. Lase jahtuda ning seejärel purusta saumikseriga peeneks. Sega toasoe või ja mesi omavahel ning sega juurde piparkoogipuru. Mikserda saumikseriga korra kogu segu veelkord üle.

Sulata šokolaaditükid vesivannil ning sega kokku piparkoogiseguga. Lase tunnike külmas taheneda. Seejärel vormi käte vahel segust pallikesed, veereta kakaopulbris ning seejärel hoia serveerimiseni külmas.

Proovi järele ning üllata oma peret ja sõpru!

*Need trühvlid saad valmistada ka juba valmis piparkookidest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles