Putin: katsed Venemaad sanktsioonidega survestada ei õnnestu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Katsed Venemaad sanktsioonidega survestada ei õnnestu ning Kremli vastus saab alati olema tasakaalus ning järjepidevuses riigi õiguste ja kohustustega, ütles Vene president Vladimir Putin reedel.

«Venemaaga suhtlemisel ultimaatumite ja sanktsioonide keele kasutamise katsed on täiesti vastuvõetamatud ning neil puudub igasugune õnnestumise võimalus. Taolistel juhtudel on meie vastus olnud, ja on ka jätkuvalt tasakaalus ja järjepidevuses rahvusvahelistes lepingutes sätestatud Venemaa õiguste ja kohustustega, kuhu kuuluvad ka WTO lepingud,» sõnas Putin, vahendab BNS.

«Tahaksin ära märkida, et USA, Euroopa Liidu, Austraalia ja teiste riikide meile [Venemaale] kehtestatud ühepoolsed piiravad meetmed pole legitiimsed. Taoline surve põhjustab mitte ainult otsest majanduslikku kahju, vaid ohustab rahvusvahelist stabiilsust,» lisas president.

Putini sõnul loodab Venemaa, et «argimõistus võidutseb.»

«Kutsume kõiki üles loobuma piirangute ja ähvarduste moonutatud loogikast ning otsima olemasolevatele küsimustele vastastikku vastuvõetavaid lahendusi,» ütles riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles