Jürgen Ligi valiti Eesti Posti nõukogu esimeheks

, Majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Liis Treimann

Endine rahandusminister Jürgen Ligi valiti reedel Eesti Posti nõukogu poolt selle esimeheks.

«Omniva on viimastel aastatel läbi teinud muljetavaldava kohanemise muutunud keskkonnaga. Areng aga jätkub – ettevõtete digitaalse asjaajamise, Baltikumi turu kindlustamise ja majandustulemuste parandamise suunas. Sellise ettevõtte nõukogu juhtimine on põnev ja vastutusrikas,» ütles Ligi pressiteate vahendusel.

Eesti Posti eelmine nõukogu esimees Meelis Atonen taandas ennast logistikaettevõtte nõukogust, kuivõrd tema hinnangul loobus valitsus saarte ja mandri vahelise laevaühenduse riigi kätte võtmisest.

Jürgen Ligi nimetati Eesti Posti nõukogusse käesoleval nädalal.

Eesti Posti nõukokku kuuluvad veel Tauno Tuula, Toomas Leito, Mario Lambing, Raul Kudre, Lauri Paeveer ja Mailis Alt.

Omniva kontserni kuuluvad emaettevõttena AS Eesti Post ning tütarettevõtetena Eestis AS Maksekeskus, Leedus Omniva UAB ja Lätis Omniva SIA. Kolmes riigis kokku töötab kontsernis ligi 2600 inimest.

2013. aastal olid AS Eesti Posti äritulud kokku 56 miljonit eurot, ärikulud olid mullu kokku 53,7 miljonit eurot ning puhaskasum 2,3 miljonit eurot. Eelmisel aastal tasus ettevõte riigieelarvesse dividendina 400 tuhat eurot, millele lisandus tulumaks dividendidelt summas 106 tuhat eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles