Fitch kinnitas Eesti A+ reitingut

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silt Fitch Ratings peakorteril New Yorgis.
Silt Fitch Ratings peakorteril New Yorgis. Foto: Jessica Rinaldi / Reuters

Reitinguagentuur Fitch Ratings kinnitas eile õhtul Eesti riigi pikaajalise krediidireitingu tasemel A+. Tulevikuväljavaade on Fitchi teatel stabiilne.

Eesti reitingut toetab tugev ja vähese võlakoormusega bilanss, sama reitinguga riikidega võrreldes kõrged valitsusindikaatorid ning soliidne majanduspoliitiline raamistik, teatas agentuur.

Riigi rahandus on Eesti peamine tugevus, rõhutas Fitch.

Valitsuse eelarve defitsiit oli teises kvartalis 0,3 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT). Fitch prognoosib aasta lõpuks defitsiiti 0,5 protsenti SKTst ja stabiilset väljavaadet kogu prognoosiga hõlmatud aja ulatuses. Samuti ennustab Fitch, et valitsussektori koguvõlg, mis tänavu on 10,5 protsenti SKTst, kahaneb kahe aastaga 10,3 protsendini.

Agentuur nendib samuti, et makromajanduslik pilt on märgatavalt paranenud, ning tõstab oma kasvuprognoosi. Tänavu kasvab Eesti majandus Fitchi hinnangul 2, järgmisel 2,4 ja ülejärgmisel 2,8 protsenti.

Riskidena toob Fitch välja Venemaa ja lääneriikide vahelise kaubanduse süveneva takistatuse, mis mõjutab Eesti avatud majandust, samuti demograafilised trendid: nii tööealine kui ka kogu rahvastik väheneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles