Reisija liinibussi uste vahele jätnud juht sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnaliini buss.
Tallinna linnaliini buss. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus mõistis lõppeval nädalal kriminaalkorras süüdi Tallinna Linnatranspordi ASi bussijuhi, kelle süül jäi mullu talvel Tallinnas reisija bussi uste vahele ning sai raskelt vigastada.

Raske õnnetus juhtus mullu 27. novembril kella 11.21 ajal Ehitajate tee 49 maja vastas Vilde tee bussipeatuses, kus 59-aastane bussijuht Vladimir ei märganud, et bussi sisenema asunud reisija jalg jäi ukse vahele ning alustas bussiga liikumist. Buss lohistas 43-aastast Jelenat mõned meetrid kaasa, kuni lõpuks peatus. Naine sai raskelt vigastada ja kiirabi viis ta Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Lõppeval nädalal mõistis kohus Vladimiri süüdi ettevaatamatusest raske liiklusõnnetuse põhjustamises ning määras talle kokkuleppemenetluses kaheksakuulise tingimisi vangistuse 18-kuulise katseajaga. Lisakaristusena võttis kohus mehelt üheks kuuks mootorsõiduki juhtimisõiguse.

Ühtlasi leppis Tallinna Linnatranspordi AS kannatanuga kokku, et tasub talle hüvitiseks 3000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles