Kruuse: ohutut tubakasuitsu sisaldust õhus ei ole olemas

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse kohtus möödunud nädalal Suurbritannia juhtiva suitsuvaba keskkonna eksperdi Ian Grayga ning tõdes, et tervisele ohutut tubakasuitsu sisaldust õhus ei ole olemas ja inimeste tervist peab kaitsma.

«Suitsuvaba keskkonna tagamine on kõikide inimeste tervise kaitseks ettevõetav meede. Suitsuvaba keskkonna teema on küll seotud suitsetamisega, kuid eelkõige on tegemist ruumide siseõhu ja õhukvaliteediga üldisemalt. Pean seejuures väga oluliseks, et õhukvaliteet vastaks normidele nii lasteaedades, töökohtadel kui koolides. Lähte Ühisgümnaasiumi juhtum näitab, et peame õhukvaliteeti suhtuma väga tõsiselt ka siis, kui mõõtmised näitavad, et kõik on justkui normi piires. Tähelepanu tuleb pöörata ka ehitusmaterjalidest ja ehituskvaliteedist tingitud õhu kvaliteedi langusele,» rääkis Kruuse.

Ta lisas, et tubakasuits on tõsine tervist ohustav tegur ning suitsetaja ei ohusta ainult ennast, vaid ka oma lähikondseid ja ümbritsevaid inimesi.

«Kogemused on näidanud, et suitsuruumid ei taga alati piisavat kaitset tubakasuitsuga kokkupuute eest. Tubakasuitsuse õhu sissehingamine on aga eriti kahjulik lastele. Üldine suitsetamise levimuse vähendamine vähendab ka tubakasuitsuse keskkonnaga kokkupuudet, kuid ikkagi on vajalikud ka erimeetmed kõikidele inimestele puhta õhu tagamiseks.»

Kruuse selgitas, et ehkki suitsuvaba keskkonna tagamine on tubakapoliitika rohelise raamatu osa ja selle aasta jaanuaris valitsuses heaks kiidetud, on selle rakendamine pikemaajaline protsess. «Roheline raamat on poliitikakujundamise alusdokument ja annab suuna järgnevate aastate tubakapoliitika kujundamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles