Rehabilatsioonikeskuse rajamine Elva külje alla on takerdunud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on tehtud Tartu-Valga liinil Elva ja Peedu vahel.
Foto on tehtud Tartu-Valga liinil Elva ja Peedu vahel. Foto: Terje Luik

Elvalased soovivad Elva külje all Peedul asuva endise kirjanike puhkekeskuse muinsuskaitse alla võtmist ja sinna enesetapumõtetega noorte rehabilitatsioonikeskuse rajamist.

Rääma jäänud majad kuuluvad aga Tartu Ülikoolile, kes tahab hooned hoopis maha müüa, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Mullu sügisel kohtusid Elva linnapea Reno Laidre ja lastepsühhiaater Anne Daniel-Karlsen ülikooli juhtidega arutamaks ideed teha Peedule hoopis miljööteraapia keskus nooretele, kel võiks olla kalduvus suitsiidiks.

«Rääkisime Tartu Ülikooliga ja küsisime, et kas oleks võimalik neid maju tasuta saada linnale ja me saime väga selge ja konkreetse vastuse, et päris tasuta ülikoolil neid hooneid ära anda ei ole võimalik,» selgitas linnapea.

Ülikooli kantsler Andres Liinat ütles, et kuna ülikool kingitusi või annatusi teha ega vara ka poolmuidu ära andmist ei tohi, on ülikooli silmis kõik võrdses seisus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles