Teeäärsetest tiikidest kerkib paha hais

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hais levib ümbruskonda Võru maantee äärde jäävatest biotiikidest, kus puhastub Uhti ja Reola küla heitvesi. Sel sügisel on lehk muutunud eriti võikaks ning autos istujatel hakkab paha.
Hais levib ümbruskonda Võru maantee äärde jäävatest biotiikidest, kus puhastub Uhti ja Reola küla heitvesi. Sel sügisel on lehk muutunud eriti võikaks ning autos istujatel hakkab paha. Foto: Kristjan Teedema

Mööda Võru maanteed Tartusse või vastupidises suunas Lõuna-Eestisse sõitjate ninna satub Reola küla kohal solgihais. Tihti pole lõhna tunda, kuid aeg-ajalt muutub lehk ilmastiku mõjul päris võikaks.

Hais on pärit kohe maantee kõrval asuvatest biotiikidest.

Eilse külma ilmaga lõhna polnud, kuid alles möödunud nädalal võttis hapukas solgihais autost väljumatagi nina kirtsutama.

See on koht, kus kliente koju sõidutavad taksojuhid satuvad haisu tundes kimbatusse ning kinnitavad kundedele, et nemad pole lasknud kõhutuult. «Teame seda kohta,» vastavad need, kes kodu ja linna vahet sõites läbivad sageli seda orgu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles