Ruussaar: 2,5 miljonit võimaldab alustada venekeelse kanaliga sügisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainar Ruussaar.
Ainar Ruussaar. Foto: Peeter Langovits

Järgmise aasta riigieelarves plaanitav 2,5 miljoni euro suurune täiendav rahastus Eesti Rahvusringhäälingule (ERR) võimaldab ERRi juhatuse liikme Ainar Ruussaare sõnul alustada venekeelse kanaliga tuleva aasta sügisest.

«Võimalik on alustada sügisest aga praegusel hetkel ei ole välistatud ka kanali täismahus käivitamine 2016 algusest. Täna on eesmärk siiski sügis 2015,» ütles Ruussaar BNSile.

Praegu välja käidud rahastus võimaldab Ruussaare sõnul teha mõningad ühekordsed vajalikud investeeringud, valmistada ette saatevõrgu, personaliotsinguid ning koolitust ja alustada omasaadete ning hankeprogrammi ettevalmistamist.

ERRi küsitust väiksem rahastus järgmisel aastal pärsib Ruusssaare sõnul eelkõige investeeringute osa, kuid ilmselt ka veidi personaliotsingut ja koolitust. «Riigieelarve loogikast lähtudes oleks võimalik kanalit täita omatoodanguga, hanke ja kordusprogrammiga 3,9 miljoni euro eest aastas ja seda koos tõlkekuludega,» selgitas Ruusssaar.

Valitsus otsustas ERRi venekeelset telekanali loomisele eraldada riigieelarvest 2,5 miljonit eurot, selgub rahandusministeeriumi tehtud riigieelarve muudatusettepanekutest.

2015. aasta täiendav taotlus Eesti Rahvusringhäälingule summas 2 533 750 eurot sisaldab ühekordseid investeeringuid ja venekeelse teleprogrammi tootmist ning edastamist, seisab ettepanekus. Ettepaneku tulemusel kasvaks ERRi eelarve 24,8 miljonilt eurolt 27,3 miljoni euroni.

Katteallikatena on märgitud 1,1 miljonit kavandatust suuremad finantstulud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalast, 267 000 eurot tõsteti oodetavat tulumaksu laekumist, ülejäänu osas vähendati erinevate ministeeriumite antavaid sihtotstarbelisi toetusi ja välistoetuste riiklikku kaasfinantseeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles