Kaitsevägi: me ei luba reklaamklippe vastavalt kaitseministri juhisele

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe territoorium.
Kaitseväe territoorium. Foto: Lauri Kulpsoo / Scanpix

Kaitseväe esindaja sõnul ei lubata erakondadel Ämari lennubaasis reklaamklippe teha vastavalt kaitseminister Sven Mikseri juhisele.

«Me täidame kaitseministri juhist, mille järgi ei lubata erakondadel teha reklaamfotosid või filmiklippe kaitseväe territooriumil,» ütles kaitseväe pressiesindaja nooremleitnant Kristel Maasikmets Postimehele.

Ta lisas, et rohkem ei ole kaitseväel selle teema kohta midagi öelda.

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas ei pea õigeks, et kaitsevägi ei lubanud teistel erakondadel teha Ämari lennubaasis valimiskampaaniat.

Rõivas nimetas täna riigikogu infotunnis küsimustele vastates oluliseks, et Reformierakonna valimisklipi filmimiseks küsiti kaitseväelt luba ja see ka saadi. «Ma ei ole seda varem väga välja öelnud ja ma ei pea seda väga vajalikuks rõhutada, aga mina isiklikult ei pea tegelikult õigeks, et teistel erakondadel ei ole see lubatud. Minu meelest peaks olema kõigil ühtemoodi võimalused,» ütles ta.

Rõivas märkis, et teiste erakondade reklaami keelamine Ämaris polnud tema otsus. «Aga ma aktsepteerin seda otsust. Ma aktsepteerin, et see inimene, kes selle otsuse tegi, et tal on see pädevus teha, ja olgu siis nii,» lausus ta.

Novembri lõpus andis kaitsevägi eitava vastuse nii riigikogus esindamata Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale kui Rahva Ühtsuse Erakonnale, kes soovisid Reformierakonna eeskujul kasutada ka ise Ämari lennubaasi valimiskampaaniaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles