Riigikogu lihtliikme palk peaks ühes tööga vähenema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Koppel
Olari Koppel Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sihtasutus Eesti Koostöö Kogu esitles eile riigipidamise kava, milles pakub välja reforme kohaliku omavalitsuse, riigihalduse, valitsuse ja riigikogu ning arutleva demokraatia ehk osalemise valdkonnas.

Riigikogu tugevdamiseks soovitatakse kaotada enamik selle liikmetele kehtivatest töökohapiirangutest, et nad saaksid jätkata oma senist erialast tööd. Praegune kord pärsib koostöökogu hinnangul oma kutsealal kogenud ja tunnustatud inimeste kandideerimist parlamenti.

Ettepaneku järgi muutuks ka parlamendi tööaeg nii, et kuus toimuks näiteks vaid viis korralist istungit. Samal ajal võetaks riigikogus kasutusele mitmesugused e-lahendused ja tugevdataks eelkõige komisjonide tugipersonali. Senine töökoormus säiliks kava järgi vaid riigikogu esimehel ja aseesimeestel ning fraktsioonide ja komisjonide juhtidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles