Lugeja kiri: autoomanikud, tulge ometi mõistusele!

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto pimedas liikluses.
Auto pimedas liikluses. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Toimetusele laekunud kirjas avaldab lugeja kahetsust, et autojuhid on oma sõiduki korrasolu pimedaga tagaplaanile jätnud ning sellega kaasliiklejad ohtlikku olukorda pannud.

See on juba täiesti uskumatu, milline hoolimatus ja ükskõiksus meil Eesti liikluses valitseb! Ka maha sadanud lumekirme ja sügisega ammu saabunud pimedam aeg ei sunni autoomanikke ettevaatlikkusele rohkem tähelepanu pöörama. Inimesed, tulge ometi mõistusele!

Kuna sõidan sageli autoga pimedatel ja kitsamatel teelõikudel linna ääres, kus asfaldil vaheldub ilmastikuoludest tulenev sõidetavus, näen sageli vastutulevaid autosid, mille tuled on valesti reguleeritud (harv pole kui need vaatavad n-ö kõõrdi – üks üles, teine alla).

Hiljuti seisin silmitsi aga eriti ohtliku olukorraga, mil mulle lähenes vaid ühe põleva tulega sõitnud auto. Esiti olin valmis mootorratta lähenemiseks, kuid peagi sai selgeks, et tegemist oli sõiduautoga.

Sellises olukorras võib paljugi juhtuda ja keegi meist ei tahaks ju õnnetuses osaline olla. Ma ei kujuta ise ettegi, et läheksin kodust välja auto rooli, mis pole pimedas sõiduks valmis või võiks põhjustada teistele liiklejatele tõsist ohtu.

Auto kindalaekas võiks alati kaasas olla töökorras küünlad – minul näiteks on! Kui tuledega on midagi juhtunud, võib ka «korraks» sõit sellise sõidukiga halvasti lõppeda.

See on elementaarne ja seda ei peaks inimestele meelde tuletama, et oma auto korrashoid tagab su enda, aga ka teiste ohutuse!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles