Venemaa suur IT-firma toob oma arenduskeskuse Eestisse

, majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Acronise asutaja ja juht Sergei Beloussov.
Acronise asutaja ja juht Sergei Beloussov. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Andmekaitsesüsteeme tootev Acronis toob oma tootmise Eestisse, viie aasta pärast peaks siin töötama kuni 500 töötajat.

Üks peamisi põhjusi oli vajadus ligi pääseda Euroopa tööjõule. «Euroopa inimeste Venemaale toomine ei ole nii lihtne,» ütles Acronise kaasasutaja ja asepresident Stanislav Protassov. Venemaa on tema sõnul suletud riik – California töötajale Venemaa tööloa hankimine võttis aega terve aasta.

«Me ei saanud ignoreerida ka seda, et Euroopa talenditööjõud on väga hea,» kõneles Protassov, kelle sõnul pakutakse endistes nõukogude liidu riikides väga head tehnilist haridust – mitte vaid Balti riikides, ent ka Tšehhis, Ungaris ja mujal.

Eestis on tema sõnul hea töökeskkond ning elamiskulud on mõistlikud. Valitsuse tugi on täiesti olemas. «Paljudes teistes riikides me nii palju tuge ei saanud,» ütles ta.

Oluline oli ka Venemaa lähedus – uurimis- ja arenduskeskust pole võimalik rajada ilma selleta, et mõned töötajad ümber kolida. Venemaa on aga vaid 1,5 lennutunni kaugusel.

Viie aasta pärast peaks Eesti arenduskeskuses olema 500 töötajat. Ettevõte toodab andmekaitsetarkvara ning selles töötab ligi seitsesada inimest. Neil on üks keskus Ameerika Ühendriikides ja teine Moskvas.  Acronisel on viis miljonit klienti 90 riigis.

Acronise asutasid 2003. aastal Sergei Beloussov, Ilja Zubarev ja Maksim Tsõpljajev. Acronise tegevjuht Beloussov on ka tuntud riskikapitalist ja investeerimisettevõtte Runa Capital suurim partner. Lisaks on ta investeerinud kvantmehhaanikafondi QWave Capital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles