Veart mehed need Toompea omad

, SDE liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eestlaste ärplemistest on üsna mahlaselt kirjutanud meie klassikud. Eduard Vilde laseb rammu katsuda ikka nii, et kord on Vestmann all ja Piibeleht peal olnud, siis jälle Piibeleht all ja Vestmann peal.

Anton Hansen Tammsaare on „Tões ja õiguses“ veelgi värvikam. “Aga enne kui käratsejaist ükski jaole sai, langesid Vargamäe mehed teiste ette porisele põrandale, Andres alla ja Pearu peale. Mõlemad karjusid – Andres jämedama, Pearu peenema häälega, mis muutus peaaegu kiljumiseks. Kõrtsmik kargas leti tagant välja ja tahtis kantsikuga Pearule mõne tulise anda, et teise lahti laseks, aga parajal silmapilgul kargas keegi talle kätte kinni ja ütles: “Kõrtsmik, kurat, ole mees, jäta soor, las nad ise!””

Toompeal ärplevad koalitsioonipartnerid. Peaminister Taavi Rõivas laseb Ämari lennuväljal teha suurejoonelise reklaamklipi, sotsist kaitseminister Sven Mikser aga käratab: „Pood kinni, mitte üks sai!“ Ja nii jäi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles