Eesti eelistab turvalist tuletõrjujat

Urve Eslas
, Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EESTI PÄRAST EUROT; TALLINN, EESTI, 25NOV09.
Konverents EESTI PÄRAST EUROT Tallinna Tehnikaülikooli aulas. Pildil ANNIKA UUDELEPP.
th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES
EESTI PÄRAST EUROT; TALLINN, EESTI, 25NOV09. Konverents EESTI PÄRAST EUROT Tallinna Tehnikaülikooli aulas. Pildil ANNIKA UUDELEPP. th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Mõttekoja Praxis juhataja Annika Uudelepa hinnangul jääb järjest väiksemaks Eesti juhtide julgus riskida. Otsitakse turvalisi lahendusi, aga kui tekib keerukas valdkondadevaheline probleem, siis sellele ei hakka hammas peale ja seda ei püütagi lahendada.

Kuidas mittekangelase idee Eestis vastu kajaks?

Eestis on kõne all pehmo-teema – pilt on üsna mustvalge. Ühel pool on sul kõva käega vana kooli juht, mõnikord agressiivne, mõnikord verbaalselt vägivaldne, ja teine, keda nimetatakse pehmoks, on nõrk, õrn ja haavatav. Mittekangelase tüüpi juht aga pole ei see esimene ega too teine, vaid selline juht, kes saab aru, et on asju, mida tulebki juhtida kõva käega ülevalt alla, aga innovatsiooni nii ei juhi. Mittekangelase tüüpi juhte iseloomustab käiguvahetusoskus juhtimisstiilis. Kas me oleme valmis aktsepteerima juhti, kes ei tea õiget vastust? Aga selliseid juhte on vaja, sest neil on uudishimu leiutada vastust koos teistega. Pehmo ja macho vastandamine ei aita meid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles