Meediapäev ärgitas õpilasi kriitiliselt mõtlema

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli arendusprorektor Erik Puura pakkus saalitäiele õpilastele võimalust nuputada, kas fotod, mida ta näitab, on tõelised või arvutis konstrueeritud.
Tartu ülikooli arendusprorektor Erik Puura pakkus saalitäiele õpilastele võimalust nuputada, kas fotod, mida ta näitab, on tõelised või arvutis konstrueeritud. Foto: Kalmer Märtson

5. detsembril August Kitzbergi gümnaasiumis asetleidnud meediapäeval «Tuuletallaja» selgus, et kõige ausam riigikogu liige on ühtaegu kõige rumalam ning ka kõige helgemad pead jäävad tohutus inforägastikus orienteerudes jänni.

Meediapäeva korraldatakse Viljandimaa gümnasistide silmaringi avardamiseks. «Teadmised on küll väga head, kuid nad ei ole eesmärk omaette, vaid üksnes iseseisva mõtlemise vahend,» ütles ajakirjanik ja kirjanik Kaupo Meiel oma ettekandes.

Pärnu Postimehe arvamustoimetajana töötav Meiel toonitas, et hea arvamusavaldus saab sündida vaid autorit isiklikult puudutaval teemal. Et enese liigse avamisega kaasneb risk haiget saada, on inimlikult siiraid, laia kõlapinda leidvaid ja oskuslikult kirjutatud arvamuslugusid vähe. «Eestis tuleb neid ette umbes kord aastas, kuid meie riigi väiksust arvesse võttes polegi seda vähe.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles