Ülekanne: inimõiguskonverents võtab luubi alla Ukraina sündmused ja Venemaa olukorra

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Postimees vahendab kolmapäeval otsepildis Tallinnas toimuvat Inimõiguste Instituudi aastakonverentsi «Väärikus inimõiguste kontekstis», kus räägitakse rahvusvahelise õiguse muutumisest hübriidsõdade ja varjatud agressiooni tulemusel, põlisrahvaste inimõigustest, Venemaa meedia olukorrast ning võimalikest arengustsenaariumidest praeguses välispoliitilises ja majanduslikus kriisis.

Rahvusvahelisel inimõiguste päeval toimuva konverentsi, mida korraldatakse neljandat korda, avab kell 10 president Toomas Hendrik Ilves. Seejärel tutvustatakse Tartu Ülikooliga koostöös valminud privaatsusõiguse uuringut ning analüüsitakse, kas ja kuidas on näiteks nutitelefonide, sotsiaalvõrgustike ja videojälgimissüsteemide kasutamine muutnud privaatsuse olemust, teatas Inimõiguste Instituut.

Veidi enne keskpäeva algab esimene avatud aruteluga paneel rahvusvahelise õiguse muutumisest hübriidsõdade ja varjatud agressiooni tulemusel. Arutelul otsivad nii rahvusvahelised kui kohalikud eksperdid vastust küsimusele, kas ja kuidas suudab rahvusvaheline õigus tagada inimõiguste kaitset maailmas, milline seos on Ukraina kriisil demokraatia olukorra ja demokraatlike institutsioonide arenguga ning kas rahvusvaheline õigus on sattunud kriisiga seoses löögi alla.

Teises, kell 14.15 algavas paneelis vaadeldakse koos põlisrahvaste esindajatega põlisrahvaste inimõigusalast olukorda ja nende õigust otsustada keskkonna ja loodusvarade, emakeelse hariduse, traditsioonide kaitse ja kultuuri rahastamise üle.

Kolmandas paneelis, mis algab kell 16.10, võetakse luubi alla Venemaa lähiaja väljakutsed. Muu hulgas hinnatakse Venemaa meedia olukorda ning räägitakse võimalikest arengustsenaariumidest praeguses välispoliitilises ja majanduslikus kriisis.

Konverentsi programmi ja esinejate kohta saab täpsemat informatsiooni Inimõiguste Instituudi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles