Mida teha Puiatu kooliga?

Enn Siimer
, pealtvaataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Siimer
Enn Siimer Foto: Elmo Riig / Sakala

VIIMASEL AJAL on Sakalas ilmunud mitu kirjutist Puiatu kooli tuleviku kohta. Kas Puiatu kool pannakse kinni? Sellised löövad pealkirjad kutsuvad küll artiklit lugema, samas on need kohalikele inimestele hirmutavad. Võib-olla tasuks ühe väikse kooli tulevikku arutada siiski veidi kainemalt. Ka laiemalt. Seda enam et Puiatu kool pole kaugeltki ainuke sulgemisohus olev kool Eestis.

Viimane viisaastak on mõjunud maakoolidele laastavalt. Inimesed on maalt ära kolinud ja seni hästi tegutsenud koolide õpilaskond on hirmuäratavalt kahanenud. Mida teha?

Olukorda peaks vaatama ka tulevikku silmas pidades. Haridusministeerium on juba koole finantseerides arvestanud väikestele koolidele õpetajate palgad suurema koefitsiendiga. Koolide pidamine, see tähendab majanduskulud, on aga omavalitsuse ülesanne ning omavalitsuse õigus ja kohustus on määrata ka kooli perspektiivi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles