Vike-Freiberga Eestit eurotsooni pääsemise pärast ei kadesta

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaira Vike-Freiberga.
Vaira Vike-Freiberga. Foto: Reuters / Scanpix

Euro annab Eestile edumaa investeeringute osas, kuid eurotsoon on praegu raskustes ja mitmed Euroopa Liidu riigid ei kiirusta sinna, ütles kaks ametiaega Läti presidendiks olnud Vaira Vike-Freiberga.

«Eurotsoon on praegu nii suurtes raskustes, et minu kodumaal tänavad inimesed jumalat selle eest, et me kõikidele kriteeriumidele ei vastanud,» rääkis Vike-Freiberga «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised. «Ma ise arvan, et olete hästi esinenud. Ka meil on sama eesmärk,» lisas ta.

Läti ekspresident nentis, et on vaieldav küsimus, kas eurotsooni pääsemine on hea või mitte. «Minu jaoks käib see Euroopa ühinemise juurde, see aitab edendada äri, on eeliseks investeeringute saamisele, aga eurotsoon on silmitsi tõsiste raskustega, see on ilmne,» ütles ta, kaheldes, kas euro annab Eestile nüüd Läti ees edumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles