Vene kaitseministeerium eitab Eesti õhuruumi rikkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiririkkumise registreeris Eesti õhuväe õhuoperatsioonide juhtimiskeskus Ämaris (pildil).
Piiririkkumise registreeris Eesti õhuväe õhuoperatsioonide juhtimiskeskus Ämaris (pildil). Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vene kaitseministeeriumi lennuk ei rikkunud Eesti Vabariigi õhuruumi, ütles ministeeriumi esindaja kolmapäeval.

«Vene sõjalennuk oli 9. detsembril rutiinsel lennul (Moskva oblasti) Kubinka lennuväljalt Hrabrovo lennuväljale (Kaliningradi oblastis). Lend toimus varem kindlaksmääratud kava järgi ja ranges vastavuses õhuruumi kasutamise rahvusvaheliste reeglitega,» ütles kõneisik.

Eesti kaitseväe peastaap ütles kolmapäeval, et teisipäeva õhtul sisenes ilma loata Eesti õhuruumi Venemaa luurelennuk IL-20.

Piiririkkumise registreeris Eesti õhuväe õhuoperatsioonide juhtimiskeskus Ämaris. Juba õhus olevad Ämaris baseeruvad Saksa hävitajad Eurofighter tegid tuvastuslennu ning identifitseerisid piiririkkuja. Hiljem tegid sama õhusõiduki tuvastamiseks tuvastuslennu ka Šiauliais baseeruvad Kanada hävitajad CF-18.

Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi turvavad praegu Ämaris baseeruvad Saksa hävitajad Eurofighter, Šiauliais baseeruvad Portugali hävitajad F-16 ja Kanada hävitajad CF-18 ning Poolas Malborki lennubaasis paiknevad Hollandi hävitajad F-16.

Välisministeerium kutsub täna välja Venemaa suursaadiku Eestis Juri Merzljakovi ja edastab talle protestinoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles