Jaanus Tehver: ka Seli puhul ei saa eesmärk abinõu pühendada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tehver.
Jaanus Tehver. Foto: Mihkel Maripuu

Ühingu Korruptsioonivaba Eesti juhatuse esimees Jaanus Tehver leiab, et isegi kui Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendil Neinar Selil olid seaduse vastu eksides õilsad kavatsused, ei õigusta see tema tegevust.

«Suhtumisega, et kui eesmärk on üllas, võib abinõu olla ebamoraalne või seadusevastane, ei saa ma põhimõtteliselt nõus olla. Ühiskonnas reeglid on kehtestatud selleks, et neid täita. Antul juhul ei ole see konkreetne reegel, toimingupiirang, ka lihtsalt niisama, reegel reegli pärast, vaid sellel on väga konkreetne sisuline eesmärk – korruptsiooni ennetamine,» vahendab ERRi uudisteportaal Tehveri sõnu Vikerraadio saatele «Uudis+».

Seetõttu ei saa Tehveri hinnangul ka suhtuda Seli käitumisse nii, just nagu ei omaks reegli rikkumine mingit tähendust ja selle menetlemine oleks mingi poliitiline ažiotaaž.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles