Otepää MK-etapi raskem rada annab eestlastele eelise

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel (esiplaanil)
Peeter Kümmel (esiplaanil) Foto: Raigo Pajula

Jaanuarikuu keskel jõuab suusatamise MK-sari taas üle mitme aasta Otepääle, kui Lõuna-Eesti võõrustab ligi 20 riigi sportlasi. Otepää MK-etapi peakorraldaja Jaak Mae sõnul on seekordseid radasid raskemaks muudetud ning see peaks eelise andma just kodustele võistlejatele.

Otepääl peetaval etapil on kavas vaid sprindistantsid: laupäeval sõidetakse nii meeste kui naiste individuaalne klassikasprint, pühapäeval starditakse võistkondlikult. Rajad on varasemaga võrreldes ümber tehtud ning nii naiste 1,2 km kui meeste 1,5 km rada on tõenäoliselt kogu sarja ühed raskemad. Mae selgitas, et muutused tuli sisse viia seoses Rahvusvahelise Suusaliidu (FISi) nõuetega.

«Möödunud korral sõitsid mitmed mehed klassikadistantsi vabatehnika suuskadega,» meenutas Mae. «Raja muutmine oli FISi soov, aga eks see oli ka meie enda huvi, sest meie sportlaste tulemused on klassikadistantsil paremad olnud,» lisas Mae, kelle sõnul on uus rada senisest huvitavam. «Rada on väga põnev, sest on kaks korralikku tõusu ja üks suure hooga laskumine. Tänavused rajad on küll varasematest raskemad, aga see peaks eelise andma meie sportlastele, sest nemad saavad selle enne läbi sõita,» selgitas Mae.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles