Gerassimov: Ukraina palvel asusid Donetskis tööle Vene sõjaväelased

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kaitseminister Sergei Shoigu (vasakul) ja  relvajõudude kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov Krimmi julgeoleku teemalisel nõupidamisel.
Venemaa kaitseminister Sergei Shoigu (vasakul) ja relvajõudude kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov Krimmi julgeoleku teemalisel nõupidamisel. Foto: SCANPIX

Venemaa on saatnud Ukraina relvajõudude staabiülema palvel rühma sõjaväespetsialiste eesotsas kindralleitnant Aleksander Lentsoviga Donetski oblastisse, ütles täna Vene relvajõudude kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov.

«Vene relvajõudude esindajad eesotsas kindralleitnant Aleksander Lentsoviga saadeti Ukraina relvajõudude staabiülema kindralpolkovnik Viktor Muženko palvel Donetski oblasti Debaltseve kogukonda,» ütles Gerassimov välisriikide sõjaväeatašeedega kohtudes.

Koostöös Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooniga (OSCE) läbi viidava missiooni ülesanne on aidata Ukraina vägedel ja kohalikel võitlejatel pingete leevendamiseks ja vägede eemaletõmbamiseks kompromisslahendust leida, selgitas ta.

Gerassimovi sõnul ei ole ülesamme kerge.

«Kui Euroopa riikide, NATO liikmesriikide ja USA esindajad lakkamatult ei sekkuks, lahendataks problemaatilised küsimused märksa kiiremini,» sõnas kindralstaabi ülem.

«Samal ajal annavad meie rühma ja OSCE liikmete töö tulemused Debaltseves lootust, et meile pandud ülesanded saavad täidetud.»

Gerassimov kinnitas, et Ida-Ukraina konflikt ei ole mingil juhul Venemaa huvides. «Ma tahaksin taas kord juhtide teie tähelepanu faktile, et Venemaa ei ole Ukraina konflikti osaline,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles